Ledarskap i utveckling

Bra chefer skapar resultat genom andra. Mår de medansvariga bra och presterar de bra ger det ett bra resultat, det är självklart, men hur ser det ut hos er?

En stor styrka hos framtida ledare kommer att vara att våga visa sig sårbar, och inte tro att de måste ha svaren på allt eller lösa problem själva. Problem löses bäst TILLSAMMANS. Fler tänker bättre än en, människor älskar att bli involverade och att få ta ansvar. En bra chef bör därför ha förmågan att ha struktur och samtidigt vara lyhörd för ständig förändring. Att våga vara autentisk och prestigelös.

Tillsammans har Christer Olsson och Bodil Jonason som partners i Kandidata förenat sin kombinerade erfarenhet från internationellt affärsmannaskap och coaching i ledarskapsutbildningar. Baserat på neuroscience och det senaste från hjärnforskning och organisationslära bygger de sina interaktiva övningar med deltagarna. Teorier och modeller blandas med historier från verkligheten och deltagarna får själva reflektera och höra av andra hur problemet löstes. Lärande är som mest kraftfullt när det sker tillsammans med andra och över tid.

I senaste bilagan i SvD hittar du en intervju med Christer.

Kandidata har förmånen att utveckla ledarskapet tillsammans med flera internationella bolag där vi utifrån varje unik situation möter behovet och utvecklar de kompetenser som har störst genomslag för individ och grupp.

Välkommen att höra av dig för att diskutera Din ledarutbildning genom att mejla till info@kandidata.se 

 

Länk till SvD bilaga hittar du här Profilen Christer Olsson: Utvecklar ledarskapet tillsammans med andra-över tid – Innovation Sverige