Nytt! Certifieringsutbildning - Influence Style Indicator

Ansvarig:

Ort: E-learningInfluence


Ordinarie pris: 11.900:- (exklusive moms)

Anmälan görs via vårt formulär 

Här kan du ladda ned en pdf om själva testet

INFLUENCE STYLE INDICATOR

Effektivt ledarskap förlitar sig mer än någonsin på att vi har förmågan att påverka andra - påverka deras idéer, åsikter och handlingar. Inflytande och påverkan har alltid varit värdefulla ledarskapsförmågor, men dagens samarbetsorganisationer gör dem ännu mer väsentliga. Tänk hur ofta du måste påverka människor som inte ens rapporterar till dig för att kunna uppnå din mål. Framgång beror på din förmåga att effektivt påverka både dina direktrapporterande och personer vilka du inte har någon direkt relation med.

Har du någonsin tänkt på hur du påverkar andra? Den taktik du använder? Vi är alla medvetna om att människor använder olika sätt att påverka, men inser du att vi normalt sett har en naturlig påverkansstil som vi är mest bekväma med och i princip använder varje gång vi behöver påverka någon?


De fem olika påverkansstilarna:

Rationalisera – Använder logik och resonemang för att presentera sina idéer

Hävda – Visar tydligt sin ståndpunkt och verkar påtryckande

Förhandla – Kompromissar och gör avkall för att hitta en gemensam hållning

Inspirera – Influerar andra genom att prata om gemensamma syften och större möjligheter

Överbrygga - Engagerar och nätverkar med andra


Målgrupp

Alla vars framgång beror på att samarbeta med människor över vilka du inte har någon direkt auktoritet. Första steget att kunna påverka fler människor är att lära känna igen och använda var och en av de fem stilarna. Att bli medveten om att det finns fler påverkanstilar än din egen är en bra start. För att ytterligare öka ditt inflytande, behöver du även lära dig hur varje stil ser ut som när den är används effektivt och ineffektivt. Att få denna medvetenhet hjälper dig att känna igen när den stil du använder inte fungerar och hur du bestämmer en som är mer effektiv.


Redo att ta reda på vilken din påverkansstil är? Och vad du kan göra åt det?